Rekreativna kolesarska dirka Litija – Zagorje ob Savi

V nedeljo, 16.9.2018 Zavod za šport Zagorje, Kolesarski klub Zagorska dolina in Javni zavod za kulturo, mladino in šport Litija organiziramo prvo rekreativno kolesarsko tekmovanje, ki bo odslej povezovalo sosednji občini. Prireditev je umeščena v Evropski teden mobilnosti 2018 občine Litija in Zagorje ob Savi, z namenom širše promocije kolesarjenja, trajnostne mobilnosti in zdravega okolja.

 

Tekmovanje bo začelo ob 10.00 na Ponoviški cesti 12 v Litiji – na dvorišču Mladinskega centra Litija. Trasa bo potekala po levem bregu Save čez kraj  Sava, Mošenik ter naprej v center Zagorja in je dolga 21 kilometrov. Proga tekmovanja je zelo dinamična in slikovita. Na trasi je 478 metrov vzpona in nekaj manj spusta. Ceste po katerih bo potekalo tekmovanje bodo v času prireditve zaprte.

 

Na tekmovanje se lahko prijavite do 7.9. tukaj (protime) in na dan tekmovanja med 7.30 in 9.30.  Protime bo izvedel tudi merjenje časov tekmovalcev z RFID tehnologijo. Tekst celotnega razpisa rekreativne dirke si preberite na www.sport-litija.si in www.zzs-zagorje.si. Dodatne informacije dobite na 03 56 60 251 in info@zzs-zagorje.si.

 

Na tekmo vabimo vse rekreativne kolesarje iz obeh občin, veseli pa bomo tudi gostov. Vsak udeleženec bo prejel spominsko majico, najhitrejši trije prejmejo pokale in praktične nagrade. Poskrbeli bomo tudi za malico, osvežilne napitke in zaključno slovesnost, ki bo predvidoma ob 12. uri na Mestni ploščadi v Zagorju.

 

Pri pripravi tekmovanja so organizatorjem pomagali Občina Litija – Svet za vzgojo in preventivo v cestnem prometu ter številni rekreativni kolesarji in njihovi podporniki iz obeh občin.

Vsi kolesarji in podporniki kolesarstva vabljeni na in ob progo prve kolesarske tekme na trasi med Litijo in Zagorjem!

 

ZKMŠ Litija enota za šport

Objavljeno v Obvestila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja