LITIJSKI TEK 2015 – USPEŠNO ZAKLJUČEN

Javni zavod za kulturo, mladino in šport Litija enota za šport je v soboto, 13. junija 2015 tretje leto zapored ob prazniku Občine Litija organizirala množično tekaško prireditev Litijski tek 2015. V primerjavi s prejšnjima je bil to tek presežkov – tekačev je bilo več kot 600, navijačev, ki so srčno navijali v centru mesta, pa tudi veliko. Prireditev je tudi letos povezala številne športne navdušence, športna društva in druge organizacije ter podpornike teka. Za sodelovanje pri izvedbi Litijskega teka 2015 HVALA VSEM!

Teka se je udeležilo več kot 600 tekačev iz Litije, bližnje in daljne okolice. Tekmovali so v 20 različnih kategorijah. Najbolj vesel je bil tek predšolskih otrok. Najbolj srčen pa Tajin tek. V vseh ostalih kategorijah so tekmovalci krepko preizkusili svojo pripravljenost. Da je važno le sodelovati je spet dokazal Srečo Obolnar, ki je 5,7 kilometra prehodil na berglah.

Prehodni tekaški pokal osnovnih šol je letos osvojila OŠ Litija – v treh letih je pokal zamenjal tri lastnike!  Prehodni ekipni pokal je že tretje leto v Vrtcu Litija. Najhitrejša posameznica na teku je bila Peperko Maja, najhitrejši posameznik Riko Novak. Vse rezultate teka si lahko pogledate na www.sport.zkms-litija.si. Fotografije v galeriji iste spletne strani in na www.facebook.com/enotazasportlitija.

Pri pripravi in izvedbi Litijskega teka 2015 so aktivno sodelovala praktično vsa športna društva v občini. Večina članov društev se je udeležila teka, drugi so pomagali številnim prostovoljcem Mladinskega centra Litija. Hvala vsem. Posebna zahvala za pomoč pri organizaciji teka gre Tatjani Primc – za številne nasvete, organizacijo Tajinega teka, pomoč pri iskanju sponzorjev,… Posebna zahvala za pomoč pri izvedbi tudi Gimnaziji Litija.

Zahvaljujemo se  sponzorjem Litijskega teka 2015:  Predilnica Litija, Delavska hranilnica, Mestna skupnost Litija, Zdravstveni dom Litija, Medicinski center Heliks, Klub Litijskih in šmarskih študentov, Medved Dušan d.o.o., Smuk Teodor s.p., Mi-les Mitja Kralj s.p., Dajmox d.o.o., Radio 1 – Radio GEOSS, Komunalno stanovanjsko podjetje Litija, Pustolovski park Geoss d.o.o.,  Gostilna in pizzerija Kovač, Mesarija Mini pekarna Friškovec, Intersnack d.o.o., Coca Cola, Tenis klub AS, Colgate, Palmolive, Bitrade, Spar Slovenija, Smrčkov brlog, Marli d.o.o., Jarina z.o.o., Frtica d.o.o., Kavarna in okrepčevalnica pri mostu Litija, Restavracija Mona Lisa, Okrepčevalnica Kuhla, Zavod LAMFIT.

Junaki teka so bili vsi tekači. Verjamemo, da so si izbrali tekmovalno razdaljo, ki je že sama predstavljala izziv. Največji izziv pa je predstavljalo vreme – izjemno vroč in soparen dan. Več zgodb s teka na spletni strani www.sport.zkms-litija.si.

Mestno jedro Litije je s tekom in Festivalom skupnosti zaživelo v najlepši luči. Krajevne skupnosti, društva in druge organizacije so se potrudile s predstavitvami in nastopi.  Stopili smo skupaj, obujali tradicijo, se družili in skupaj delali načrte za prihodnost.

Nasvidenje naslednje leto!

Objavljeno v Obvestila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja